MyBusiness.md : Antreprenoriatul feminin în Moldova: analize și recomandări

0
23

Dacă bărbații preferă să-și conducă afacerile singuri sau împreună cu un partener, femeile tind să-și unească forțele. Mai mult de 50% de femei-antreprenoare din Moldova se asociază cu alte femei de afaceri în mai multe sfere de activitate, nu doar în cea de vânzare-cumpărare. 26,6% din acestea sunt membre ale rețelelor și asociațiilor femeilor în afaceri. Alte 19% planifică să adere la asociații.
 
Acestea sunt concluziile unui sondaj de opinie, organizat de Institutul Național de Cercetări Economice (INCE) la comanda Platformei Naționale a Femeilor din Moldova (PNFM). Rezultatele au fost rezumate și prezentate la forumul organizat la Chișinău ”Antreprenoriatul feminin – potențial de dezvoltare regională” de către Elena Aculai, doctor în științe economice, profesor asociat al INCE.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, ponderea bărbaților din numărul total de antreprenori constituie 72,5%, iar a femeilor – 27,5%.

Femeile-antreprenoare relativ mai frecvent gestionează întreprinderi micro (79,4%), pe când ponderea bărbaților constituie 67,8%. La fel, 28,2% de femei gestionează întreprinderi cu perioada de activitate de până la 2 ani, comparativ cu 22,9% de companii, conduse de bărbați.

Sondajul a fost realizat în perioada martie-mai 2017. La chestionar au participat 266 de femei-antreprenoare, participante la proiectul ”Academia de Business pentru Femei” (BAW), gestionat de ODIMM și finanțat de Uniunea Europeană.

mai mult la :   mybusiness.md/ro/categories/analitica-si-investigatii/item/6641-antreprenoriatul-feminin-in-moldova-analize-si-recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here