Hotnews.md | Declarație: Femeile trebuie să ia parte la procesul de luare a deciziilor

0
9
Femeile trebuie să aibă statut egal cu cel al bărbaţilor şi trebuie să fie parte a procesului decizional. Prevederea se conţine în Rezoluţia 1325 a Consiliului de securitate al ONU. Despre Planul Naţional de Acţiuni privind implementarea Rezoluţiei s-a discutat astăzi la seminarul internaţional „Femeia, Pacea şi Securitatea”, desfăşurat la Chişinău. Participanţii au analizat bunele practici la nivel global, dar şi conflictele din regiunile lor.
Rezoluţia prevede extinderea rolului şi contribuţiei femeilor, în special în rândul observatorilor militari, ai poliţiei, reprezentanţilor pentru drepturile omului, dar şi cei ai personalului umanitar. Secretarul de stat Dorin Purice a menţionat că unul dintre obiectivele Ministerului Afacerilor Interne este ca în 2020 să avem în cadrul Poliţiei nu mai puţin de 20% femei, iar o parte din ele să ocupe funcţii de conducere.
„Există cazuri de discriminare a femeilor, mai ales în domeniile de business, în domeniile private de activitate. Au fost înregistrate diferenţe la plata salariilor, salariile femeilor fiind mai mici decât ale bărbaţilor. Este important să oferim femeilor şanse egale să avanseze în funcții şi aici nu este destul doar să angajăm mai multe femei, este foarte important să existe un sistem de management al resurselor umane, care să nu admită discriminarea pe bază de gen”, a menționat Dorin Purice.
Obiectivul general al Rezoluţiei se referă la promovarea egalităţii de gen în sectorul de securitate şi apărare, identificându-se şi problemele care există în Republica Moldova privind rolul femeii în societate.

http://hotnews.md/articles/view.hot?id=51452

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here